1921 жылы 22 наурыздан шыға бастады
Бастапқы
АЙТЫЛҒАН СӨЗ
Осы күнге дейін көп нәрсе айтылды ғой. Бұл неткен үнсіздік деген сұрақ менің көкейімде әр кез тұрады. Мен күнде таңертең тұрғанда бір жақсы хабар естігім келіп тұрады. «Зәкеңді өлтірген адамдарды тауыпты», я болмаса «сол істі қайта қарауға кірісіпті» дегендей хабарларды естігім келеді. Бірақ, өкінішке қарай, қазір бізде құлақ естімейтін, көз көрмейтін уақыт болып тұр.
Автор: Мақпал Жүнісова, Қазақстанның халық әртісі, әнші
Информационный сервер xFRK: валютные баннеры для Вашего сайта
Жас Алаш №73 (16155) 14 қыркүйек, сәрсенбі 2016
"Жас Алаштың" отбасы және денсаулық қосымшасы.
15 қыркүйек 2016
Жеңiл әрi дәмдi

Қажеттi заттар:

Тауықтың 2 сан етi 
40 грамм сары май
3 сарымсақ
55 грамм пияз
70 грамм болгар бұрышы
90 грамм сәбiз
40 мл өсiмдiк майы
7 грамм аскөк
5 грамм тұз
3 грамм қара бұрыш
30 грамм “Эдам” iрiмшiгi
 
Жасалу жолы:
Пияз, сәбiз және болгар бұрышын төрт бұрыштап тураймыз.
Қызып тұрған табаға өсiмдiк майын құйып, пиязды, сәбiз бен болгар бұрышын қуырамыз.
Тұз, бұрыш себемiз. Араластырып, көкөнiстердi 8 минуттай қуырып, шала пiсiремiз де, отты сөндiремiз. Көкөнiстер суығанша, тауықтың сан етiн дайындай беремiз. Ақырындап, сүйегiн шығарып тастаймыз, тек шет жағынан ғана кiшкене сүйек қалдырамыз.
Қуырылған көкөнiстерге үккiштен өткiзiлген iрiмшiк, сарымсақ, туралған аскөк және сары май қосып, жақсылап араластырамыз. Осы қоспаны тауықтың сан етiнiң ортасына салып, оны арнайы қалтаға орналастырамыз. Шет-шетiн жақсылап байлаймыз.
 200 градусқа дейiн қыздырылған пешке салып, 45 минут пiсiремiз. Пiсуге 20 минут қалғанда қалтаның әр жерiн ақырындап тесiп қоямыз.
« алдыңғы бетке  |  келесі бетке »
ПІКІРІН БІЛДІРГЕНДЕР (0)
Пікіріңізді бөліскіңіз келсе:*
Жазылатын пікірдің көлемі 500 символдан аспауы керек
Аты-жөніңіз:*
E-Mail (сайтта жарияланбайды):
Мына код-сандарды енгізуіңізді сұраймыз:*
Жаңарту
* - жазылуы міндетті