Дәрігер иммунитетті көтеретін тағамдарды атады
Дәрігерлер атаған тағамдар денеге түрлі дәрумендер мен қоректік заттар береді. Диетолог Марина Аплетаева RT-ге берген сұхбатында күзде иммунитетті сақтауға көмектесетін қандай өнімдер екенін айтты.
Қызғылт сары түсті өнімдерде болатын бета-каротин заты көп аурудан сақтайды.
"Қызыл-сарғыш көкөністер, жемістер, оның ішінде, шабдалы, өрік, сары өрік, асқабақ, сәбіз, қауын. Бұл тағамдар бета-каротинге, А дәрумені ізашарына бай", - деді Аплетаева.
Оның айтуынша, дәл осы А дәрумені жоғарғы тыныс жолдарының шырышты қабығын вирустардың енуінен сақтайды. Сіз оны сүт өнімдерінен де таба аласыз.
"А витаминінің тағы бір артықшылығы - оның сақталуы. Біз осы бета-каротинді бауырда сақтаудың бір түрін жасай аламыз және оны қажетті уақытта осы маңызды және қажетті дәруменге айналдырамыз", - деп қосты дәрігер.
С дәрумені де бірдей маңызды, өйткені ол бірқатар процестерге әсер етеді. Атап айтқанда, ол жасушалық иммунитетті жақсарта алады және жақсы антиоксидант саналады.