Дәрігер ағзадан токсиндерді шығаратын тағамдарды атады
Диетолог Мариат Мухина талшықтың жоғары болуына байланысты жеміс-жидек, көкөніс және астық өнімдерін күнделікті жеуге кеңес береді, бұл туралы Zhasalash.kz хабарлады.
Оның айтуынша, талшық организмнен токсиндерді кетіреді. Ол асқазан сөлінің және ферменттердің әсерінен іс жүзінде жойылмайды, ішектің жұмысын жақсартады.
«Тағамдық талшықтар ішектің бүршіктері арқылы шайқау сияқты өтіп, оны тазартады. Бұл бізді токсиндерден арылтып, тағамды эвакуациялауды жақсартатын табиғи дәрігер», - деп түсіндірді сарапшы.
Сонымен қатар талшық холестерин мен қандағы қант деңгейін реттейді және витаминдерді синтездейтін бактериялар үшін тамаша пребиотик болып табылады.
Мухина талшыққа бай тағамдардың қатарына брюссель өскіндерін, алмаларды, сәбізді, бұршақ пен кебекті жатқызды.