Тұмаумен күресуде қандай тағамдарды тұтыну керек – дәрігер кеңесі
Тұмау мен ЖРВИ-мен күресуде дұрыс тамақтану маңызды рөл атқарады. Витаминдер мен минералдарға бай құнарлы тағамдарды жеу иммундық жүйені нығайтуға және қалпына келтіруді тездетуге көмектеседі. Сондай-ақ сұйықтықты қабылдауды, тынығуды және науқас денеге күтім жасауды қадағалау маңызды.
Тұмау немесе жіті респираторлық вирустық инфекциямен ауырған кезде, ағза инфекцияны тез жеңе алатын және сау күйге оралуы үшін диетаны қадағалау әсіресе маңызды. Тұмауға арналған диета иммунитетті нығайтуға және қалпына келтіру процесін тездетуге көмектесетін дәрумендер мен минералдарға бай, жеңіл болуы керек.
Тұмау және ЖРВИ кезінде тұтынатын ас мәзірлері:
Таңғы:
- Жарма немесе сүт қосылған сұлы жармасы,
- Лимон қосылған шай
Тағам:
- пісірілген жұмыртқа,
- зімбір немесе итмұрынның инфузиясы
Түскі асқа мына тағамдарды ішу қажет:
- тауық сорпасы,
- бу котлеттері,
- күріш,
- компот
Түстен кейінгі тағамдар:
- жемістер,
- бал қосылған шай
Кешкі ас:
- қайнатылған балық,
- пюре,
- сұйылтылған жеміс шырыны
Бұл шамамен мәзір денені инфекциямен күресу және күшті қалпына келтіру үшін қажетті қоректік заттармен қамтамасыз етеді.